Olen elämäni aikana syönyt porkkanakakkua vain parikertaa ja se on aina ollut hyvää! Nyt rohkenin kokeilla sitä itse ja eihän se niin hyvää ollut kuin kondiittoriasta ostettu! Tämäkin ohje on Pullahiiren.
4.5 dl porkkanaraastetta
3.5 dl fariinisokeria
200g sulaa margariinia (alkuperäisessä ohjeessa 2 dl öljyä)
1.5 dl omenamehua
5.5 vehnäjauhoja
0.5 perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl kanelia
Sekoita ensin nesteet ja lisää sitten kuivat aineet joukkoon. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste.
Vuoka 24 cm
Uuni 175 astetta 45 min.
Päälle
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
1 rkl mehua
Sekoita kaikki aineet keskenään. Voit jakaa päällisen kahtia ja laittaa puolet kakun väliin ja loput päälle tai sitten kuorruttaa kakun laitoja myöten. Päälle ripottelin Nougat crushia.
Jos joskus teen tätä uudestaan niin paistan taikinan uunipellillä ja teen leivoksia. Kakkuna on liian tuhti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.