Olen elämäni aikana syönyt porkkanakakkua vain parikertaa ja se on aina ollut hyvää! Nyt rohkenin kokeilla sitä itse ja eihän se niin hyvää ollut kuin kondiittoriasta ostettu! Tämäkin ohje on Pullahiiren.

4.5 dl porkkanaraastetta

3.5 dl fariinisokeria

200g sulaa margariinia (alkuperäisessä ohjeessa 2 dl öljyä)

1.5 dl omenamehua

5.5 vehnäjauhoja

0.5 perunajauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

1.5 tl soodaa

0.5 tl suolaa

2 tl kanelia

Sekoita ensin nesteet ja lisää sitten kuivat aineet joukkoon. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste.

Vuoka 24 cm

Uuni 175 astetta 45 min.

Päälle

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g margariinia

2 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

1 rkl mehua

 

Sekoita kaikki aineet keskenään. Voit jakaa päällisen kahtia ja laittaa puolet kakun väliin ja loput päälle tai sitten kuorruttaa kakun laitoja myöten. Päälle ripottelin Nougat crushia.

 

Jos joskus teen tätä uudestaan niin paistan taikinan uunipellillä ja teen leivoksia. Kakkuna on liian tuhti!