Tein tänään pitkästä aikaa suolaista purtavaa kinkkukierteiden muodossa. Näihin tutustuin ensimmäisen kerran yläasteen kotsan tunneilla, mutta silloin ne eivät jääneet mieleen mitenkään erityisesti. Nyt törmäsin näihin Pullahiiren blogissa nimellä juustokierteet ja päätin kokeilla. Ei ne vaan vieläkään olleet minun mieleeni, mutta söihän noita!
Juustoiset kinkkukierteet
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta (käytin emmental-mozzarella)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g sulaa margariinia
2 dl kermaviiliä
Täyte:
1 muna
1 dl juustoraaste
1 valkosipulin kynsi murskattuna
½-1 pss kinkkusuikaleita
Kaulitse taikina pitkäksi levyksi, levitä täyte ja rullaa. Leikkaa noin 1cm siivuiksi ja laita pellille. Voitele munalla ja paista 225 astetta 10-15 min.
Tällä kertaa tein koko satsin 1 ½ kertaisena ja kierteita tuli 40 kpl. Ovat varsin käteviä tarjottavia illanistujaisissa.
Täytteeksi voi laittaa oikeastaan mitä tahansa! Vaikkapa jauhelihaa, fetajuustoa, aurajuustoa, paprikaa jne.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.